Det er ikke bare liige at åbne hjertet…

Det er ikke bare liiige at åbne sit hjerte og for dets sluser…

Der kan stå mange dørmænd foran dørene derind, og fortælle at det er en skidt ide med den sårbarhed der.

Når vi går med frygten for sårbarheden, står vi så der, udenfor hjertet sammen med dørmændende og vagtsomheden, frygten, mistilliden…

Vi står her og kigger på dørene ind til hjertet og skal bruge oceaner af mod til at åbne op.

Nogengange bare for at åbne en af dørene op på klem

Det er ikke bare lige….

 

Men samtidig kan vi gå rundt i længsel i et helt liv efter at leve mere frit, modigt og i tillid til livets flow og kraft.

 

Alt imens livet sker

 

Som om vi tror dette er et prøveliv og på et tidspunkt starter det rigtige liv.

 

Jeg tror på at det er i hjertet, der åbnes op for de virkelige kanaler for livsglæde, dyb kærlighed og hengivelse. Og den fulde tillid til kilden og helheden.

 

Det er virkelig et paradoks.

Når jeg står udenfor dørene så kan jeg lave mange fortællinger- skabt af frygten og egoet. I usikkerheden og utrygheden dømmer jeg og beklagelserne står i kø inde mig.

Og jeg ser at det alt sammen ‘bare’ er for at passe på mig selv.

Men hvad er det lige vi passer på, når vi går og fortæller os selv om det nu er sikkert at åbne hjertet for fx et menneske eller en drøm eller længsel?

 

Jeg husker forskeren Brené Brown engang talte og skrev om, at en af menneskets største frygt og sårbarheder er følelsen af skuffelse… og hvor meget den frygt holder os fra at drømme og for at tillade vores sårbarhed. Og gå efter noget vi virkelig gerne vil. Åbne vores hjerte fuldt ud for en relation. Eller være helt ærlige og sårbare i en snak med en nær. Eller tage de modige skridt henimod en drøm vi går med.

For skuffelsen gør nas…

Men. Det er, når vi er udenfor vores hjerte at smerterne lever aktivt i os.

Lyt til hendes TED Talk her >> 

 

 

Paradokset i hjertets vej  

Paradokset igen – i vores levende åbne hjerte er der … nysgerrighed istedet for domme, fred istedet for konflikt, overgivelse istedet for vagtsomhed, tillid istedet for frygt og bekymring, ubetinget kærlighed istedet for oplevelse af adskillelse, mod istedet for tøven, usikkerhed og tilbagetrækning og ikke mindst forbundethed til kilden istedet for ensomhed

 

 

 

Alle de nærende og healende hjerte kvaliteter, som vi jo ønsker så meget at vågne med om morgenen og gå i seng med om aftenen. 

 

I hele den her vilde leg, som livet er, hvor smerter og kriser er kapitler i livet der kan rive vores hjerter åbne.

 

Og… gøre os sårbare og sensitive.

 

Hvor sårbarhed minder os om gamle barndomssår, og måske stærke kropslige fornemmelser, for de situationer hvor vi stod som barnet med følelser af svigt, forladthed eller adskillelse

– og der smækkede vi dørene til vores hjerte i engang.

 

 

Jeg er i en slags stærkere vækkelse af hjertet for tiden. Det har egentlig været igang i nogle år. Jeg husker en veninde engang spurgte mig om, hvad der gav mest mening for mig personligt her i livet – hvor jeg svarede “At turde leve med et åbent hjerte”

 

Og det jeg siden har opdaget er at de døre ind til den fulde åbenhed består af mange dybe elementer.

 

Og det er ikke bare lige, skulle jeg hilse at sige, men det er det hele værd 

 

Paradokset jeg ser på vejen er, at det mod vi søger at finde til at gå ind af de sårbare døre til vores hjerte – til at turde lade os elske, at turde følge en drøm, turde vise os selv som vi, det er det mod der bor i hjertet.

 

 

Paradokset er at mere vi er i hjertet, jo mere mod er der også. Et modigt hjerte giver frihed. Og når vores hjertecenter bliver mere aktivt opdager vi at troen og tilliden flytter mere og mere ind

 

 

Når hjertet begynder at vibrere endnu mere i sensitivitet og blødhed, så vokser der samtidig en stor kraft i og igennem os.

 

Fordi vi her i hjertets kvaliteter er holdt af noget større. Vi er hjemme når vi tør være i ubetinget kærlighed.

 

På en måde er ‘løsningen’ til alle vores spændinger og gamle sår, blot få centimeter under vores hovede, men er vi blinde for hjertets indre healende liv, fortsætter vi med at skabe problemer – der kun findes i den type bevidsthed der opfinder problemer …

 

 

Hvis vi ik er bange for at blive såret, så er vi frie …

Hvis vi ik er bange for at miste, for tabet og forladtheden …så er vi frie

Hvis vi ik er bange for sårbarheden, er vi frie i vores mod

 

 

I kærlighed

𝑀𝑎𝑦𝑎

 

 

Se i kalenderen for mine kommende begivenheder, ceremonier, workshops mv.